perjantai 19. lokakuuta 2012

Kohtuutonta kohtelua

Isosiskolle!

Tiedän, että tiedät tämän kaiken. Olet fiksu tyttö. Kirjoitan sinulle, koska haluan, että muistat.

Aina löytyy ihmisiä, jotka haluavat tehdä, sanoa ja ajatella pahaa. Aina on onneksi myös ihmisiä, jotka toivovat hyvää ja välittävät juuri sinusta!

Elämässä on välillä vaikeaa ja joskus ihan pirun vaikeaa. Joskus vaikeudet johtuvat omista teoista, mutta toisinaan ne ovat pelkästään toisten aiheuttamia. Joskus voi siis joutua pahaan paikkaan ihan ilman omaa syytä – niin kuin sinä nyt. Apua kannattaa aina pyytää, jos tuntuu kurjalta. Useimmat ihmiset auttavat mielellään. Yksin ei tarvitse kenenkään jaksaa. Koskaan ei pidä lannistua eikä alistua vaikka joutuisi väärin kohdelluksi. Aina pitää ja aina kannattaa uskoa parempaan huomiseen. Ja se tulee vielä. Uskallan sen sinulle luvata.

Olet ainutlaatuinen. Olet joillekin niin rakas. Olet järkevä ja ennen kaikkea olet rohkea!

maanantai 15. lokakuuta 2012

Nimimerkille "oitis sossulle tieto"


Kävin ystävän vinkkaamana lukemassa netin keskustelupalstoilla minulle osoitettuja kirjoituksia ja huomasin, että monet intohimoisesti Annun hirmuiseen syyllisyyteen uskovaiset ihmiset ovat aktiivisia Anneli Auer blogin tarkkailijoita. En olisi ajatellut, että meidän, jotka tiedämme Annun olevan syytön, kirjoitukset voisivat mitenkään kiinnostaa kyseistä kohderyhmää, mutta hienoa, että muunkinlainen näkökulma on heille tervetullutta. Edellä mainitusta syystä käytän nyt tilaisuutta röyhkeästi hyväkseni ja kerron kaikille, etten kirjoittele noille nettipalstoille yleensä mitään tai jos joskus erehdyn kirjoittamaan, en tee sitä tunnistamattomana. Sinunkaan ei tarvitse siis enää arvailla, olenko kirjoittanut jotakin. Kirjoitan mieluummin tänne Annu blogiin ja palautteen voi tarvittaessa laittaa sinne keskustelupalstoille.

Vastaan sinulle nimimerkki ”oitis sossulle tieto”, joka kirjoitat seuraavasti:

Älä nyt blogisti sekoa.

Eikös sulla ole niitä lapsiakin, ne tarvitsee sua vielä?
Koko ajan minulla on sellainen tunne, että joku on kade veljen perheen saamista hoitomaksuista. Mihin ne muksut olis laitettu? Laitoshoito olisi ollut pirun paljon hintavampaa.

Mikset heti alkuun yrittänyt saada niitä itsellesi?
Ano heidän hoitoa vaikka heti itsellesi ja selitä, miten kauheassa paikassa nyt ovat. Ei sitten tartte täällä kadehtia.

Ps Mahtavatko vielä olla merimatkalla?
Vinkkaa kuule sossuun ja lastensuojeluun, kun saat Annelilta uusia tietoja/ohjeita. Lycka till

En sekoa.

Minulla on lapsia ja he tarvitsevat toki vielä minua. Vanhin lapsi on jo täysi-ikäinen, mutta pienemmät kolme lasta (15v, 12v. ja 2v.) tarvitsevat minua kovastikin. Iät laitan ihan vain sinua varten, jotta voit siitä päätellä erinäisiä asioita. Minä en kadehdi veljen perheen saamia hoitomaksuja vaikka ne merkittävät ovatkin. Minulla on rahaa ihan riittävästi omiin tarpeisiin. Itse en jaksaisi enkä uskaltaisi ottaa niin isoa vastuuta traumatisoituneista lapsista, oli heitä sitten neljä tai kolme. Ne lapset olisi pitänyt laittaa ehdottomasti ammatilliseen perhehoitoon, eikä missään nimessä sijoittaa sukulaisten luo. Rahasta viis kun kyse on lasten terveydestä. Se on väärä paikka säästää.

Kuten jo edellä kirjoitin, en hakenut lapsia itselleni, koska minusta ei olisi ollut siihen tehtävään. Anoisin heitä itselleni heti, jos suinkin pystyisin siitä vaativasta tehtävästä kunnialla suoriutumaan, mutta en usko, että mitenkään pystyisin siihen. En missään nimessä kadehdi sijaisperhettä, aivan päinvastoin.

En tiedä mitä tarkoitat tuolla merimatkalla? Annu ei ole antanut minulle mitään ohjeita. Olen monesti kysynyt Annulta, että voisinko jotenkin auttaa häntä, mutta Annu ei ole pyytänyt minua tekemään mitään. En minäkään toivo sinulle mitään pahaa, mutta lasten olisi varmasti parempi muuttaa pois enon luota, se on minun vilpitön mielipiteeni ja perusteena sille on lasten terveys, ei AA-uskovaisuus. Ja vinkattu on.